Sudani: Koalisyon güçlerinin Irak'ta kalmasına gerek kalmadı

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, IŞİD’in Irak için bir güvenlik riski arz etmediğini ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ta bulunmasının hiçbir gerekçesinin kalmadığını söyledi.

Sudani: Koalisyon güçlerinin Irak'ta kalmasına gerek kalmadı
Irak Başbakan Sudani, Bağdat'ta Hükümet Sarayı'nda yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Irak'taki güvenlik durumunun istikrarlı olduğunu ve güvenlik güçlerinin emniyeti sağlamada yeterli güce sahip bulunduğunu ifade eden Sudani, "IŞİD, artık Irak için güvenlik riski ve tehlikesi arz etmiyor. IŞİD, geri dönmemek üzere bitti" dedi.
 
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ait olduğu ülkelerle başta güvenlik olmak üzere tüm alanlarda ikili ilişkiler düzeyine geçmek istediklerini belirten Sudani, şunları kaydetti:
 
"Koalisyon güçlerinin Irak'ta bulunmasının hiçbir gerekçesi kalmadı. Bu güçlerin ait olduğu ülkelerle ortaklık üzerine ikili ilişkiler kurabiliriz."
 
Irak, 25 Ocak'ta IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun askeri misyonunun sona ermesi ve koalisyon danışmanlarının kademeli olarak azaltılması için takvim oluşturma konusunda ABD yönetimiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.