‘İstanbul için başvuru yapamadı’ iddiasına DEM Parti’den açıklama!

DEM Parti’nin "geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği ve DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin başvurularını iletemediği" iddia edildi. DEM Parti'den açıklama yapıldı.

‘İstanbul için başvuru yapamadı’ iddiasına DEM Parti’den açıklama!
DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin adaylık başvurusu yapamadığı iddia edildi. Başvuruların saat 17.00'yi geçmesi sebebiyle YSK'nın adayların başvurusunu kabul etmediği konuşulurken, DEM Parti sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denilerek il seçim kurulunun sorumluluğu hatırlatıldı.
 
İddiaya göre DEM Parti İstanbul adaylarının başvurusu kabul edilmedi. Gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre DEM Parti avukatları, İstanbul adaylarının başvurularının kabul edilmesi için çalışıyor.
 
Yarkadaş, katıldığı programda, konuya ilişkin olarak "Bugün saat 17.00’ye kadar tüm partiler belediye başkan adayları ve Meclis üyesi listelerini vermek zorundaydılar fakat DEM Parti’nin adayları olan Murat Çepni ile Meral Danış Beştaş’ın isimleri geç kalındığı gerekçesiyle yetiştirilememiş. Şu anda İl Seçim Kurulu’nda bulunan DEM Parti avukatları bunu çözmeye çalışıyorlarmış. Çok garip ve enteresan bir durum" dedi.
 
DEM Parti: Başvurumuzu zamanında yaptık
 
İstanbul adaylarının başvurularının kabul edilmediği iddiası üzerine DEM Parti'den açıklama geldi.  "İstanbul için partimiz zamanında başvurusunu yapmıştır" diyen parti, sosyal medyadan "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" açıklamasında bulundu.