Haydar Şeşo: PKK, Şengal için Türkiye’ye zemin sunuyor

Şengal Savunma Güçleri (Ezidhan) Komutanı Haydar Şeşo, PKK ve örgüte yakın tarafların Şengal’de yönelmesi için Türkiye'ye zemin sunduğunu savundu.

Haydar Şeşo: PKK, Şengal için Türkiye’ye zemin sunuyor

Rûdaw’a konuşan Ezidhan Savunma Gücü Komutanı ve Ezidi Demokrat Partisi Başkanı Haydar Şeşo, PKK ve Heşdi Şabi’nin izlediği politikanın Şengal’e hizmet etmediğini söyledi.

Şeşo, “PKK ve ona yakın örgütlerin varlığı Türkiye’nin Şengal’e yönelmesine zemin sunuyor” dedi.

Heşdi Şabi’nin Şengal’deki varlığına da değinen Haydar Şeşo, “Heşdi Şabi’nin programı ise Şengal’de savaş çıkması ve halkın burayı terk etmesine dönüktür” değerlendirmesinde bulundu.

Ezidi komutan, çözüm için tek çıkar yolun Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmanın hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

Türkiye uzun bir süreden beridir PKK’nin Şengal’deki varlığını gerekçe göstererek PKK’ye yakınlığı ile bilinen Şengal Direniş Birlikleri’ne (YBŞ) hava saldırıları düzenliyor.

Son dönemde ise Tür yetkililerin ağzından bölgeye operasyon yapılacağı sinyalleri veriliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz gün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak makamlarıyla istişarelerle operasyonlar değerlendirilecek ve gerekli adımlar atılır. TSK buna yönelik gerekli adımları atıyor. Irak'ın toprak bütünlüğü ve Türkiye için olası durumlar yaşanabilir” ifadelerini kullanmıştı.