Talabani: Kerkük’te seçim yapılması Kürtlerin zararına

Kerkük’ün önceki dönem İl Meclis Başkanı Rêbwar Talabani yaptığı açıklamada, mevcut koşullarda Kerkük’te seçimin yapılması halinde Kürtlerin zarar göreceğini belirtti.

Talabani: Kerkük’te seçim yapılması Kürtlerin zararına
Kerkük’ün önceki dönem İl Meclis Başkanı ve Irak Parlamentosu tarafından geçtiğimiz yıl yetkilerine el konulan Rêbwar Talabani Basnews’e yaptığı açıklamada, Şiilerin şu an bir çok konuda problem yaşadıklarını, bu nedenle seçimler konusunda da çok gamsız davrandıklarını, seçimlerin olması veya olmamasını umursamadıklarını, zaten seçimlerin zamanında yapılmadığını ve Şiilerin aslında büyük bir kesiminin seçimlerin yapılmasını istemediğini dile getirdi.
 
Irak seçimlerinin yapılma tarihinin belirlenmesinin Kürtlerin zararına göre ayarlandığına dikkat çeken Rêbwar Talabani açıklamasında, Kerkük ve Kürdistani bölgelerin içerisinde bulundukları durumun çok kötü olduğunu, bu nedenle de seçimlerin Kürtler açısından zarar verici olacağını ve seçimlerin durumlar normalleştikten sonra yapılması gerektiğini ifade etti.
 
Rêbwar Talabani açıklamasının sonunda, Kürdistani partilerin de öncelikle durumların normalleşmesi ve daha sonra seçimlere gidilmesi konusunda hemfikir olduklarını söyledi.
 
Irak Hükümeti daha önceden aldığı bir kararla 2021 yılının Ekim ayında Irak genelinde seçimler yapılacağını duyurmuştu.