HEZKURD: Kürtlere yönelik saldırılara karşı genel bir tavır sergilenmeli

HEZKURD, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde Kürtlere yönelik yapılan ırkçı saldırılara karşı genel bir tavrın sergilenmesi gerektiğini bildirdi.

HEZKURD: Kürtlere yönelik saldırılara karşı genel bir tavır sergilenmeli
Kürt Dil Hareketi (HEZKURD), son dönemde Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
HEZKURD açıklamasında, "Türkiye'de son günlerde Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar düzenleniyor. Bu barbarca saldırılar Kürt kimliğine ve Kürt diline yöneliktir. Kürtlerin kimliği ve dili yıllardır Türk devleti tarafından sistematik olarak reddediliyor. Bu nedenle Türk milleti ne zaman bir iç kriz dönemine girse vahşice Kürtlere saldırıyorlar. Türk siyaseti de aynı yöntemi izliyor. Kürtler de çaresiz kaldığı için bu saldırılara karşı hep cevapsız kalmıştır" ifadelerine yer verildi. 
 
Açıklamada ayrıca, Kürtlere yönelik yapılan saldırılara karşı tavır alınması çağrısı yapılarak, “Kürt Dil Hareketi olarak tüm Kürt milletini bu saldırılara karşı genel bir tavır sergilemeye çağırıyoruz. Uluslararası arenada tüm yasal ve demokratik haklarımızı kullanmamız gerekiyor. Bu da ancak Kürt hukukçuların, aydınların inisiyatifi ve genel destekle yapılabilir” denildi.
 
HEZKURD, düzenlenen saldırılara karşı hukukçulardan oluşan bir komisyon kuracaklarını ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti.