HPG'den, Hakurk'taki kayıplarına ilişkin açıklama

HPG'nin Hakurk’daki Şehit Derwêş Tepesi’nde bulunan Türk Ordusu güçlerine yönelik sabotaj eylemi düzenlediği bildirildi. HPG Hakurk'ta gerçekleştirilen operasyonlarda sadece 2 kayıp verdiklerini açıklarken, Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada PKK kayıpları 34 olarak gösterildi.

HPG'den, Hakurk'taki kayıplarına ilişkin açıklama

HPG'nin Hakurk’daki Şehit Derwêş Tepesi’nde bulunan Türk Ordusu güçlerine yönelik sabotaj eylemi düzenlediği bildirildi. HPG Hakurk'ta gerçekleştirilen operasyonlarda sadece 2 kayıp verdiklerini açıklarken, Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada PKK kayıpları 34 olarak gösterildi.

Mil Savunma Bakanlığı'ndlian yapılan açıklamada Hakurk’ta devam eden Pençe Harekatı’nda 6 PKK'linin daha etkisiz hale getirilerek harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen PKK'li sayısının 34 olduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonla ilişkin son bilgiyi Twitter hesabı üzerinden şu şekilde duyurdu:

"Irak kuzeyi Hakurk’ta başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı’nda 6 terörist daha etkisiz hale getirilerek harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34 oldu."

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgelere düzenlenen hava harekatına dair de bilgilendirme yapılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Irak kuzeyi Avaşin, Zap ve Gara bölgelerine icra edilen hava harekâtlarında PKK’lı teröristlere ait sığınak, barınak ve mühimmat depoları imha edildi. Harekatlarda en az 4 terörist etkisiz hale getirildi."

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, HPG gerillalarının, Hakurk'da bulunan Türk Ordusu güçlerine yönelik 3 Haziran günü saat 20.00’da sularında sabotaj eylemi düzenlediği belirtildi. 

3 Haziran günü saat 23.00 ile 00.00 arasında Türk Ordusu'na ait taarruz helikopterlerinin Hakurk bölgesine bağlı Ermuş, Şehit Botan alanı, Şekif ve Şehit Şerif tepelerinin çevresini bombaladığı dile getirilen açıklamada, gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybın yaşanmadığı belirtildi.

Şu ana kadar 2 gerilla hayatını kaybetti

Türk Savunma Bakanlığı’nın operasyonun başından şu ana kadar 34 HPG gerillasının hayatını kaybettiği haberlerinin yalanlandığı açıklamada, operasyonun başından şimdiye kadar sadece 2 PKK'linin hayatını kaybettiği vurgulandı.

3 Haziran günü saat 22.00 ile 23.00 arasında Türk Ordusu'na ait savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi'nin Gare bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini bombaladığı dile getirilen açıklamada, gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybın yaşanmadığı, ancak yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana geldiği belirtildi.