İmamoğlu'ndan atama eleştirilerine yanıt: Birilerinin yaptığı gibi fişleyelim mi?

İmamoğlu'ndan atama eleştirilerine yanıt: Birilerinin yaptığı gibi fişleyelim mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İSBAK A.Ş ve İETT Genel Müdürü atamalarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu “Siyasi hesapların dışında bir dönem tarifledim. Ben o yerdeyim ve hiç ayrılmayacağım o yerden. Yani şöyle mi yapalım: ‘Herkesin geçmişteki GBT’lerini önümüze alalım birilerinin yaptığı gibi fişleyelim sağa atalım fişleyelim sola atalım. Sizler ya da sizlerin tanıdığı birçok insan bu haksızlıklara isyan etmediler mi? Ettiler. Ben o değilim” yanıtını verdi.

Bayram namazı sonrası Ekrem İmamoğlu’ya, İSBAK Genel Müdürü'nün istifası ve CHP’nin Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlüklerle ilgili yaptığı suç duyurusunda yer alan yöneticiler arasındaki İETT Genel Müdürü ile ilgili yola devam edilme kararı soruldu. 

İmamoğlu bu sorulara “Bizim atamalar ve görevlendirmelerle ilgili bir sorunumuz yok. İSBAK atamamızda da yola çıkış felsefemizde sorunumuz yok. Biz kimsenin geçmişteki partisine, bağlı olduğu kurumlara bakmaksızın, İnsanların eğitimine liyakatına bakarak hareket etmeye çalıştık” yanıtını verdi.

Daha sonra uyum sağlanamayacak alanlar olduğunu tespit ettiklerini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Son çıkan bir kısım haberler ve geçmişteki paylaşımlar. İnsanların kişisel alanlarından bahsetmiyorum, onlara saygı duyarım. Ben geçmişte AK Partili olduğunu da biliyordum. Ama diğer bir konulardaki bir kısım fikirleri İstanbul gibi bir kente hizmet ederken, bu kadar karma yaşamın olduğu, herkesin bir arada olduğu bir toplumla iç içe olduğu bir ortamda uyum sağlayamayacağımız duygu ve düşünceler olduğunu hissettik. Bunda ters düştüğümüz durum budur. Ve bundan dolayı yollarımız ayırdık. Diğer arkadaşlarımızla ilgili bir sorumuz yok.”

İETT ve birkaç kurumda daha aynı isimlerle devam etme kararları olduğunu hatırlatan İmamoğlu “Çünkü İBB kurumsal bir hafızaya sahip. Biz mümkün olduğunca kurumsal hafızalardan faydalanmaya çalışıyoruz. İyi yöneticiler vardır. Yolumuzda devam ederiz, yarın ters düştüğümüz bir alan oluşabilir, vedalaşırız bunlar olabilecek şeylerdir” ifadelerini kullandı.

İETT Genel Müdürü hakkında CHP tarafından yapılan suç duyurusuna ilişkin İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Suç duyurusu olabilir. İETT kocaman bir organizasyon. Bakıyoruz, irdeliyoruz. Ben hâkim değilim, yargıç değilim. Ya da bir suç duyurusuna anında cevap verebilecek kişi değilim. Türkiye'nin yeni bir nefese soluğa ihtiyacı var. Bu ülkede kutuplaştırmayla zaten insanlar yoruldular. Bitap durumdalar. Ve bundan en büyük darbeyi yemiş olanlar belki CHP'liler ve diğer muhalif partilerdir. Ama aynı tavır bizi başka bir uçuruma sürükler.”

Parti içerisinde yükselen yeni atanan isimler arasında CHP kökenli bir yönetici olmamasına ilişkin eleştirilere ilişkin de İmamoğlu, şöyle devam etti:

 “Birçok CHP'li arkadaşımız yanımızda görev yapıyor. Birçoğu öyle. Hatta fazlası ile çoğu çoğu öyle. Olacaktır da. Yarın Ak Partili geçmişi olan birisi de aramızda olacaktır. HDP’li geçmişi olan birisi de aramızda olacaktır. Olmalıdır da. MHP'li de olacaktır. Yani şöyle mi yapalım: ‘Herkesin geçmişteki GBT'lerini önümüze alalım birilerinin yaptığı gibi fişleyelim sağa atalım fişleyelim sola atalım. Ona göre karar verelim böyle bir şey mümkün mü?”

İmamoğlu işe gelmeyen yüzlerce, binlerce kişi olduğuna da dikkat çekti ve bu konudaki soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.