İngiliz YPG savaşçının babası: Olması gereken yerdeydi

Rojava'da (Suriye Kürdistanı) Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) kadın kolu Kadın Savunma Birlikleri'nin (YPJ) İngiliz savaşçısı Kimberley Taylor'ın babasından kızına destek geldi.

İngiliz YPG savaşçının babası: Olması gereken yerdeydi

İngiltere'nin Blackburn ilçesinden olan Kimberley Taylor, IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'ye giden ilk İngiliz olarak biliniyor.

BBC'ye konuşan İngiliz savaşçının babası eski öğretmen Philip Taylor, kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

57 yaşındaki Taylor, "İnsanlar onun nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu ve ailesinin nasıl düşündüğünü merak ediyor” dedi.

Taylor şöyle devam etti:

"Kimberley ne isteğini bilir. O zeki ve pratikti. Yaşadığı birçok hayatı deneyimi ve oradaki insaların ciddi durumu kızımı Suriye'ye götürdü. Kızıma onun gibilerine ülkemizde ihtiyaç duyulduğunu ve dünyadaki değişimi etkilemede Birleşik Krallık'ın harika bir yer olduğnu söyledim. Maalesef benimle aynı fikirde değildi.”

Baba Taylor kızının Kürtlerin demokrasi mücadelesinden etkilendiğini söyledi. Ayrıca Kimberley'in, Kürt kadın arkadaşlarının Suriye'de sorunların çözümünde örnek teşkil ettiğine inandığını söyledi.

Philip Taylor, "Türk Ordusu, Suriye'deki Kürt güçleri YPG ve YPJ'nin en büyük düşmanıdır. Onlar Rojava'yı işgal ediyor, sivilleri öldürüyor” ifadelerini kullandı.

"Bir şeylere karar vermek için orada olmanız gerektiğini düşünüyorum” diyen Taylor, "Gerçekten karar vermeden önce başkalarının yaşamını kendi gözlerinizle görmelisiniz. Kimmie olması gereken yerdeydi. Dünyanın adeletsizliğine karşı tutkuluydu” diye konuştu.

Baba Taylor, çocuklarına fikir aşılamadığını, onların kendi yollarını seçmesini tercih ettiğini belirtti.