İngiltere: "Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizin sürdürülmesinde kararlıyız"

İngiltere Kürdistan Bölgesi Hükümet Temsilcisi Karwan Cemal Tahir İngiltere Bakanı’nın Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge’nin rolüne övgüde bulunduğunu söyledi

İngiltere: "Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerimizin sürdürülmesinde kararlıyız"
Kürdistan Bölgesi Hükümet Temsilcisi Karwan Cemal Tahir açıklamalarda, bulunarak şöyle konuştu. ” Dün İngiltere Dışişleri Bakanlığını ziyaret ettik. Dışişleri bakanı James Claverly ile bir araya gelip bazı konuları görüştük.”
 
Tahir,” İngiltere Dışişleri Bakanı, Kürdistan Bölgesi ilişkilerin korunması konusunda kararlı olduklarını söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı, Kürdistan Bölgesi, Peşmerge ev Kürdistan halkının rolüne dikkat çekip övgüde bulundu. Bakan, İngiltere ve Kürdistan Bölgesi ilişkisine değinerek her iki taraf arasındaki ilişkilerin devamlılığına vurgu yaptı. Kürdistan Bölgesi’ni federal devlet bağlamında güçlenmesi ve gelişmesini istediklerini ifade ederek bunun istekleri ve İngiltere’nin menfaatleri kapsamında dle getirdi” dedi.
 
İngiltere Kürdistan Bölgesi Hükümet Temsilcisi Karwan Cemal Tahir,” Kürdistan Bölgesi’ne desteklerinin devamı için Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan halkının teşekkürünü İngiltere Hükümeti’ne ilettiklerini söyledik.  İngiltere ile ileri bir düzeye özellikle de Kürdistan Bölgesi olarak ekonomik, kültürel ve bilimsel üretimler bağlamında ilişkileri daha ileri seviyeye götürmek isteğimizi dile getirdik” ifadelerini kullandı. (Kaynak:Basnews)