Irak, İran'ın Erbil'e saldırısı sonrası Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırdı

Irak hükümeti, başkent Erbil'e dün gece balistik füzelerle düzenlediği ve biri bebek olmak üzere 4 sivilin öldürüldüğü saldırı sonrası Tahran Büyükelçisi'ni ülkeye geri çağırma kararı aldı.

Irak, İran'ın Erbil'e saldırısı sonrası Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırdı

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbil'de sivillerin ölümüne neden olan İran saldırısından dolayı Tahran Büyükelçisi Nasir Abdulmuhsin istişare için bakanlığa çağırıldı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Bağdat Maslahatgüzarına da protesto notası vermişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili Irak Başbakanı Sudani'nin, Ulusal Güvenlik Müsteşarı'nın başkanlığında inceleme komisyonu kurulmasına karar verdiği duyurulmuştu.

Saldırı sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine şikayet gibi kanuni yollara başvurulacağı belirtilirken, İran'ın Bağdat'taki Maslahatgüzarının dışişleri bakanlığına çağrılarak protesto notası verildiği bildirilmişti.

İran Devrim Muhafızları tarafından dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 10 balistik füze ile saldırı düzenledi. Saldırılarda Kürt iş insanı Pêşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, Dizayi’nin evinde misafir olarak bulunan ancak Bağdat’ta ikamet eden Süryani asıllı Hristiyan iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir işçi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 16 sivil de yaralandı.