Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Saldırıların bahanesi asılsız ve gerçek dışıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Erbil’e yönelik saldırıyı şiddetle kınanarak “İran Devrim Muhafızları'nın saldırı bahanesi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır” açıklamasını yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı: Saldırıların bahanesi asılsız ve gerçek dışıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı dün gece İran tarafından sivil yerleşim yerlerine düzenlenen 4 sivilin hayatını kaybettiği, 16 sivilin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Sivillerin hedef alınmasının insanlık suçu olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran Devrim Muhafızları'nın dün gece Erbil'e düzenlediği ve çok sayıda sivilin şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan düşmanca saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

"Uluslararası hukuka, komşuluğa ve insani değerlere karşı işlenmiş bir suçtur"

Kürdistan Bölgesi'nin sürekli haksız bir şekilde hedef alınması ve sivillerin şehit edilmesi uluslararası hukuka, komşuluğa ve insani değerlere karşı bir suçtur.

Bu aynı zamanda Irak'ın egemenliğinin, barışının ve istikrarının da açık bir ihlalidir. Kürdistan Bölgesi hiçbir zaman hiçbir taraf için tehdit kaynağı olmamıştır ve olamaz.

"Saldırıların bahanesi asılsız ve gerçek dışıdır"

İran Devrim Muhafızları'nın saldırı bahanesi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Bu nedenle Irak Federal Hükümeti'ni derhal gerçeklerin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatmaya, Kürdistan Bölgesi'ni koruma ve bu saldırıları önleme görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.”