Irak'ın, PKK'ye dayattığı Şengal şartları

Basnews'te yer alan habere göre, Irak Ordusu Şengal’e takviye güç göndermeye devam ediyor.

Irak'ın, PKK'ye dayattığı Şengal şartları

Basnews'te yer alan habere göre, Irak Ordusu Şengal’e takviye güç göndermeye devam ediyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) 17. Şube Sorumlusu Qadir Qaçax, yaptığı açıklamada Irak Ordusu’nun daha önce PKK’ye süre tanıdığını hatırlatarak, “Eğer verilen süre içerisinde PKK güçleri Şengal’den çıkmazsa Irak Ordusu PKK'ye saldırabilir” dedi.

Qadir Qaçax, Irak Hükümeti’nin PKK’den bazı yetkilileri teslim etmesini istediğini de sözlerine ekledi.

PDK 17. Şube Basın Sorumlusu Şex Nasir Paşa da yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Irak Ordusu’dan bir yetkili Şengal’e gelerek PKK yetkilileri ile görüştü ve güçlerini özellikle de Türkiye ve Suriye’den olan güçlerini çekmesini istedi. PKK’ye bağlı Ezidi Kürtlerden oluşturulan güçlerin de Haşdi Şabi’nin bir parçası olması istendi” dedi.

Şex Nasir Paşa, Irak Ordusu’nun PKK’ye bu ayın sonuna kadar süre verdiğini belirterek, PKK de kendi içinde bölünmüş durumda, bazı yetkililer Irak Ordusu’nun kararını desteklerken bazı yetkililer de Irak Ordusu’nun taleplerini redderek Şengal’de kalmayı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

Şex Nasir Paşa, Irak Ordusu’nun Şengal’e büyük bir anti terör gücü daha gönderdiğini belirterek, kentte çatışma çıkma riskinin yüksek olduğunu dile getirdi.