İran Dışişleri Bakanı Erbil'i ziyaret edecek

İran Dışişleri Bakanlığını vekaleten yürüten Ali Bakıri’nin yarın Bağdat’a ardından da Erbil’e ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

İran Dışişleri Bakanı Erbil'i ziyaret edecek

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın ölümünün ardından bakanlık görevini devralan Ali Bakıri, son üç hafta içinde bölgeye gerçekleştireceği üçüncü ziyaret çerçevesinde 2 günlük ziyaret için Bağdat’a oradan da Erbil’e geçecek.

ISNA haber ajansı bilgili bir kaynağa dayandırdığı haberinde Ali Bakıri’nin yarınki Bağdat ziyaretinde, Irak Hükümetinin cumhurbaşkanı, başbakanı, parlamento başkanı, yargı başkanı, ulusal güvenlik danışmanı ve diğer bazı üst düzey yetkilileriyle görüşeceğini yazdı.

ISNA'nın haberine göre İran Dışişleri Bakanı, 14 Haziran Cuma günü Erbil'e gelerek Kürdistan Bölgesi'nin üst düzey yetkilileriyle görüşecek.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 19 Mayıs 2024 Pazar günü bulunduğu helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle kaza yapması sonucu yaşamını yitirmişti.

İran devlet televizyonu, helikopter kazasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İbrahim Reisi, Tebriz, Kum, Tahran ve Bircend kentlerinde düzenlenen veda törenleri sonrasında Meşhed kentinde yoğun kalabalığın katılımıyla İmam Rıza Türbesi'nde düzenlenen töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından 22 Mayıs 2024’te yapılan açıklamaya göre Başkan Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Başkan Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve İçişleri Bakanı Reber Ahmed’den oluşan hükümet heyeti İran’ın başkenti Tahran’da İbrahim Reisi ve arkadaşları için düzenlenen taziye merasimine katılmıştı. /K24