Hükümet Sözcüsü: Kürdistan Bölgesi petrol ihracatının başlaması için her türlü kolaylığı sağlayacak

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Peşawa Hewramani, Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatının yeninden başlaması konusunda Erbil ile Bağdat arasında iyi bir anlayış olduğunu belirterek, Benim Hesabım projesinin başarısız olmadığını ve arkasında güçlü bir irade olduğunu bildirdi.

Hükümet Sözcüsü: Kürdistan Bölgesi petrol ihracatının başlaması için her türlü kolaylığı sağlayacak

Sözcü Hewramani, bugün 12 Haziran 2024 Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak yöneltilen soruları yanıtladı.

Peşawa Hewramani, Kurban Bayramı vesilesiyle Kürdistan Bölgesi genelinde bir hafta boyunca resmi tatil olacağını ve 23 Haziran 2024 Pazar günü tüm resmi kurumlarda mesailere başlanacağını aktardı.

Kürdistan Bölgesi müzakere heyeti ile Irak Petrol Bakanlığından yetkililerin gerçekleştirdiği görüşmelere değinen Hewramani, “Aralarında iyi bir anlayış var. Anlaşmaya varılması umuduyla görüşmeler devam ediyor. Konu petrol şirketleri ile federal hükümet arasında. Kürdistan Bölgesi iki taraf arasındaki anlaşmadan memnun ve onlara her türlü kolaylığı sağlayacak.” dedi.

Benim Hesabım projesine yönelik soruyu da yanıtlayan Sözcü Hewramani, “Bazı medya kuruluşları Kürdistan Bölgesi Hükümetinin attığı iyi adımlara karşı çalışırken, bölgenin iyi bir ekonomik sisteme sahip olmasından yana değiller ve Benim Hesabım projesine çok fazla karşı çıkılıyor. Bu ay 50 bin çalışan maaşlarını benim hesabımdan alacak ve 100'den fazla ATM kuruldu.” diye konuştu.

“Benim Hesabım projesi başarısız olmadı ve arkasında güçlü bir irade var. Önümüzdeki ay ATM sayısı artacak ve projeye katılan çalışan sayısı iki katına çıkacak.” diyen Sözcü, Başbakan Mesrur Barzani’nin Benim Hesabım projesi konusunda geri adım atmayacağını ve Kürdistan Bölgesi'nin güçlü bir mali sisteme sahip olması gerektiğinde ısrarcı olduğunu dile getirdi.

Genel nüfus sayımı konusuna ilişkin Hükümet Sözcüsü Hewramani, şu ifadeleri kullandı:

“Kürdistan Bölgesi Hükümeti, anayasaya ve 140. maddeye aykırı olan, ayrıca Kürdistan Bölgesi halkının ve Kürdistan Bölgesi dışındaki Kürdistani bölgelerin anayasal haklarına aykırı olan her türlü konunun yanında olamayacak.”

K24