Mesrur Barzani, sosyal medyadan gelen soruları yanıtladı

Mesrur Barzani, sosyal medyadan gelen soruları yanıtladı

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medyadan bir süre önce paylaştığı ‘bana sor’ hashtagiyle kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Paylaştığı videoyla soruları yanıtlayan Başbakan, “Bir süre önce sizin için önemli olan konuları sosyal medyadan bana sorabileceğinizi, ben de imkanlar dahilinde cevap vereceğimi söylemiştim. 45 bini aşkın soru geldi, teşekkür ediyorum” dedi.

Birçok sorunun birbirine benzer olduğunu kaydeden Başbakan, reformların ne zaman uygulanacağı ve şimdiye kadar niçin uygulanmadığı sorusunu yanıtlayarak, “Reform önemli ve kolay olmayan bir konu, hükümetimizin de en önde gelen programları arasında olduğunu söylemiştik. İyi adımlar attık. Reform yasa tasarısını hazırlayıp parlamentoya sunduk. Parlamentoda kabul edilmesinin ardından şimdi yürürlüğe girmeye hazır. Reform Kürdistan halkının büyük çoğunluğunun isteği ancak bazıları da var ki kendi çıkarları için reformlara destek olmak istemiyor. Reformlara başladık ama bu konunun güçlü bir iradeye ve biraz zamana ihtiyacı var” dedi.

Şimdiye kadar çok adım attıklarını kaydeden Başbakan, yolsuzluğun ve rüşvetin sona ermesi attıklarının yanı sıra, hükümetin harcamaları konusunda da iyi işler yaptıklarını ve gereksiz harcamalara son verdiklerini bildirdi.

İç gelirleri arttırdıklarını vurgulayan Başbakan, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) dünyada yayılmasıyla birlikte ekonomik sıkıntıların baş gösterdiğini ifade ederek, “Virüsün Kürdistan Bölgesi ekonomisine çok etkisi oldu. Petrol gelirleri ve diğer iç gelirler azaldı. Bu, bizim reform yasasını uygulamamız için bir sorun oluşturdu. Ancak idari ve mali reformlara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kendisinin özel yaşamıyla ilgili gelen sorulara da cevap veren Başbakan, siyasetten uzak bir yaşamı olması durumunda ne yapmak isteği sorusunu yanıtladı.

Başbakan, “Ressamlığı seviyorum. İmkanım olduğunda şimdi de bazen resim çiziyorum. Ressam olurdum. Doğayı çok seviyorum. Çevreyi koruma çalışmaları yürütürdüm. Bu tür çalışmaları yapmayı da severdim” dedi.

Bir çevre dostu bir dağcının, “Bizimle birlikte doğayı temizleme çalışmasına katılır mısınız” sorusuna cevap veren Başbakan, “Şüphesiz bu benim programımdaydı ama coronavirüs nedeniyle ertelemek durumunda kaldım. Tabii ki geleceğim birlikte doğayı sahipleneceğiz” diye konuştu.