İran’ın Ortadoğu’ya sapladığı Şii Hançeri: HAŞDİ ŞABİ!!!

İran’ın Ortadoğu’ya sapladığı Şii Hançeri: HAŞDİ ŞABİ!!!

KRDNews

İran destekli fanatik Şii Haşdi Şabi örgütü sözcüsü Yusuf El Kelabi, Haşdi Şabi’nin dağılmamak üzere kurulduğunu ve Irak’ın bölünmesi asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Musul’u IŞİD’den arındırmasından sonra Irak ve Suriye’de operasyonlarına devam edeceklerini belirten Haşdi Şabi sözcüsü Yusuf el Kelabi, İran ve Irak dışındaki hiçbir güçten destek almadıklarını ve almayacaklarını belirterek, “Haşdi Şabi 2014 yılından bu yana Uluslararası Koalisyonun da bulunduğu hiçbir operasyona katılmamıştır.” dedi.

Suriye ve Irak topraklarında operasyonlarına devam edeceklerini de açıklayan Haşdi Şabi Sözcüsü Kelabi Haşdi Şabi kuvvetlerinin dağılmamak üzere kurulduğunu belirterek, “Onlar (Uluslararası Koalisyon) bölgede kriz oluşturmak peşindeler ve Irak’ı bölerek tüm bölgeyi çökertmeyi planlıyorlar. Musul’da elde edilen zafer düşmanın tüm komplolarını ve bölgeyi parçalama yönündeki planlarını altüst etti.

Tüm savaş planlarının komutanlarını ve Irak’ın her yerindeki farklı operasyonların zamanlarını Genel Kurmay Başkanlığı planlıyor ve Haşdi Şabi de dahil olmak üzere tüm güvenlik güçleri bu Genel Kurmaya bağlılar. Musul’un özgürleştirilmesinin ardından da askeri operasyonlar devam edecek. Haşdi Şabi kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirmeye tamamen hazır durumdadır”