İsmail Beşikci: CHP'den adalet çıkmaz

İsmail Beşikci: CHP'den adalet çıkmaz

Sosyolog İsmail Beşikci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a kadar sürdürdüğü ve Maltepe'de bir miting ve sonrasında Enis Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaretle sonlandırdığı "adalet" temalı yürüyüşünü Artıgerçek haber sitesine değerlendirdi.

Beşikci, CHP’nin geçmiş icraatlarından yola çıkarak, Kürtler üzerinde, Kürdistan üzerinde hala vesayet sürdürmeye çalışan bir zihniyetten adalet çıkmayacağını ifade etti.

Bir kesim Kürd'ün beklentisi olan yürüyüşün Edirne’ye kadar devam etmesi halinde de bir şey çıkmayacağını vurgulayan Beşikci, "Çünkü bu çağdışı bir zihniyettir. Kendisi için istediği, hak, hukuk, özgürlüğe vurgu yaparken, bunları kazanmak için çabalarken, başkasının hakkını hukukunu, özgürlüklerini, yok sayan, Kürtlerin, Kürt olmaktan, Kürt toplumu olmaktan, Kürt ulusu olmaktan doğan haklarını çiğnemeye çalışan bir zihniyet çağdışı bir zihniyettir.

Bu çağdışı zihniyet, yürüyüşle aşılacak bir kategori değildir. Çok sözünü ettiği adalete, hak ve özgürlüklere, ifade özgürlüğüne, özgür eleştiriye, demokratik zihniyete, demokratik dönüşüme, CHP’nin de çok büyük ihtiyacı vardır.

Bunun koşulu da, Kürd/Kürdistan sorununda, Ermeni sorunu, Ermeni soykırımı gibi sorunlarda, Alevi sorununda, demokratik bir zihniyete sahip olmaktır. İfade özgürlüğü, özgür eleştiri, hak, hukuk, adalet, özgürlük, eşitlik… başta bu konularda söz konusu olmalıdır."