İsrail ordusu: Beyrut'ta Hizbullah’ın ana karargahını hedef aldık

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu.

İsrail ordusu: Beyrut'ta Hizbullah’ın ana karargahını hedef aldık

İsrail başbakanı neredeyse boş bir salona konuştu. İsrail delegasyonu ve misafir alanındaki İsrail destekçisi ziyaretçiler sık sık alkış ve tezahüratlarda bulundu. Genel Kurulu yöneten başkan salonu ciddiyete davet etti. Netanyahu daha sonra konuşmasına başladı.

İsrail Başbakanı başlangıçta bu sene BM’ye gelmeyi düşünmediğini aktardı. Genel Kurula katılmasını “Ülkem geleceği için savaşıyor. Ama ülkeme karşı edilen iftiraları duyunca gelmeye karar verdim” diyerek açıkladı.

Konuşmasında İsrail’in barış arayışında olduğunu vurgulayan Netanyahu, “İsrail barış arıyor. İsrail barış yaptı ve yine yapacak” ifadelerini kullandı.

“Kendimizi savunmak zorundayız”

Netanyahu, İsrail’in birçok düşmanı olduğunu belirterek, “Kendimizi savunmalıyız bu vahşilere karşı. Bu barbarlar bizi ilk çağa göndermek istiyor” dedi. Konuşmasında dini referanslara da yer veren İsrailli lider, Musa’dan örnekler verdi ve seçtikleri yolu dini referansa bağladı.

Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi.

Patlamalar, Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan sonra gerçekleşti.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi'nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusu: "Beyrut'ta Hizbullah’ın ana karargahını hedef aldık"

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, savaş uçaklarının Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah ana karargahını hedef aldıklarını açıkladı.

Hizbullah'ın karargahını sivil yapıların altına gizlediğini savunan Hagari, hedef aldıkları isme ilişkin bilgi paylaşmadı.

İsrail basını ise İsrail ordusunun Beyrut'taki bombardımanında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını öne sürdü.