Kassam Tugayları: İsrail, Gazze'deki esirleri kasten öldürüyor

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında esirleri kasten öldürdüğünü söyledi.

Kassam Tugayları: İsrail, Gazze'deki esirleri kasten öldürüyor

Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 133. gününde açıklamalarda bulundu.

"İsrailli esirler arasındaki kayıplar gerçekten arttı" diyen Ebu Ubeyde, "İsrail ordusunun İsrailli esirleri kasten öldürdüğünü ve yaraladığını" ifade etti.

“İsrailli esirler yaşam mücadelesi veriyor”

Gazze'de tutulan esirlerin maruz kaldığı tehlikeler konusunda onlarca kez uyarıda bulunduklarını hatırlatan Ebu Ubeyde, İsrail yönetiminin bu uyarıları görmezden geldiğini belirtti.

Kassam Tugayları'nın "aylarca İsrailli esirleri korumaya ve bakımını sağlamaya çalıştığını ve bunun için hala çabaladığını" vurgulayan Ebu Ubeyde, "Gazze'deki İsrailli esirler zor şartlarda yaşıyor ve yaşam mücadelesi veriyor. Biz de onların hayatlarını korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hamas’ın saldırısına karşılık veren İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 775 Filistinli öldürüldü, 68 bin 552 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 572 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.