İsrail'den Şam'a saldırı: İranlı üst düzey komutanlar öldürüldü

Suriye'nin Başkenti Şam'da büyük bir patlama meydana geldi. İsrail'in saldırısı olduğu belirtilen patlamada, İran Devrim Muhafızları'nından üst düzey isimlerin öldüğü kaydedildi.

İsrail'den Şam'a saldırı: İranlı üst düzey komutanlar öldürüldü

Reuters haber ajansına konuşan Suriyeli bir kaynak, İsrail'in başkent Şam'da çok katlı bir binaya düzenlediği saldırıda İran Devrim Muhafızları'ndan bir kişinin öldüğünü, yaralıların olduğunu söyledi.

Suriye devlet basını, İsrail'in düzenlediği düşünülen bir saldırıda başkent Şam'ın Mazzeh mahallesindeki bir binanın hedef alındığını aktardı. Haberlerde başka detay verilmezken, Suriye'deki yerel basın, Şam'da patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

Reuters haber ajansına konuşan bir 'Suriye yanlısı bölgesel ittifak' kaynağı, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a 20 Ocak Cumartesi günü düzenlediği saldırıda bir İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubunun öldüğünü, saldırıda yaralananların olduğunu söyledi. Kaynağın ajansla paylaştığı bilgilere göre, saldırıda hedef alınan çok katlı bina 'Suriye hükümetini destekleyen İranlı danışmanlarca' kullanılıyordu.

"İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey isimleri öldürüldü"

Öte yandan İran Devrim Muhafızları istihbarat işlerinden sorumlu komutan yardımcısı Haj Sadık Omidzadeh ve yardımcısı Hac Golam Moharram’in öldürüldüğü kaydedildi.

Söz konusu isimleri, İran Devrim Muhafızları'nın Telegram kanalı duyurdu. İki üst düzey ismin yanı sıra iki İranlının daha öldürüldüğü kaydedilirken çok sayıda Suriye askerinin de hayatını kaybettiği iddia edildi.

Daha önce de İran Devrim Muhafızları'nda 'tecrübeli bir askeri danışman' olduğu ifade edilen Seyid Razi Musavi'nin Suriye'de İsrail'in düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğü haberleri İran basınına yansımıştı.

Aralık 2023'te yaşanan olayın ardından, İran Dışişleri Bakanlığı da 'misilleme hakkının saklı tutulduğunu' açıklamıştı. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Musavi'nin İran ve Suriye arasındaki askeri işbirliğini koordine ettiğini söylerken, İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Musavi'nin Şam'ın güneydoğusundaki Seyyide Zeyneb bölgesindeki bir hava saldırısında öldürüldüğünü bildirmişti.