Kazimi'den Kürtçe Mesaj: 'Kimse İstikrarımızı Bozamaz'

Kazimi'den Kürtçe Mesaj: 'Kimse İstikrarımızı Bozamaz'

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye yönelik füze saldırılarıyla ilgili açıklama yaparak, Bağdat’a atılan füzelerin ülkenin emniyetine ve geleceğine atıldığını söyledi. Kazimi, kimsenin Irak’ın istikrarını bozmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. 

Sosyal medya hesabından Arapça ve Kürtçe açıklama yapan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, “Bağdat’ı hedef edinen füzeler istikrarımızı ve geleceğimizi tehdit ediyor. Buna müsaade edemeyiz” dedi.

Kazimi, “Dış unsurların kaos yaratmak ve çıkarlarını sürdürme hesabıyla kollar oluşturmak için Irak’ı çalmalarına izin vermeyeceğiz” vurgusunda bulundu.

Ulusal egemenlik ve vatandaşların korunması vurgusunda bulunan Kazimi, “Halkımıza verdiğimiz egemenliği koruma, vatan ve vatandaşın onurunu yüceltme sözümüze bağlıyız” ifadelerini kullandı.

Bağdat’a Katyuşa Füzeleri Düştü!

Bugün Irak’ın başkenti Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye 4 katyuşa füzesi isabet etti.

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Medya Güvenlik Ağı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye 4 katyuşa füzesi isabet ettiğini, saldırının can ya da mal kaybına neden olmadığını duyurdu.