ABD: Fly Bağdad'ın İran tarafından kullanılması Irak'ın sınırlarının genişletilmesidir

ABD Hazine Bakanlığı'nın Irak'taki satış şirketi Fly Bağdad'a yaptırım sonrasında ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Alina L. Romanowski, Fly Bağdad'ın İran tarafından silah ve dolar kaçakçılığı amacıyla çalıştırılmasının Irak'ın normalin korkunç bir olayı olduğu dedi.

ABD: Fly Bağdad'ın İran tarafından kullanılması Irak'ın sınırlarının genişletilmesidir

Büyükelçi Romanowski, ABD'nin bazı Iraklı kişi ve kurumlara uygulanan yaptırımların listesi açıklandıktan sonra X hesabından mesaj paylaşıldı.

Romanowski mesajında ​​şunları söyledi:

"Bugün @USTreasury Irak'ta görülen Fly Bağdad'ı ve üç Ketaib Hizbullah üyesi, İran Devrim Muhafızları'na ve onun Irak, Suriye ve Lübnan'daki vekil bulunduğuna destek verdi. Bugünkü eylem, Devrim Muhafızları ve onun vekil ağının Irak'a yönelik oluşturulan süregelen tehdide yanıt verme durumu kararlılığımızın gösterdiği çiziliyor.

ABD Büyükelçiliği ayrıca, ülkenin yaptırım listesi, alan kurum ve kişinin isimlerini ve ayrıntılarını bir bağlantı yolu ile paylaştı.

Fly Bağdad iddiaları reddedildi

ABD Hazine Bakanlığı, Hizbullah'ın 3 liderini ve bir dizi Iraklı şirketi, Hizbullah'a mali yardımların sağladıkları yaptırımların listesinde bulunuyordu.

ABD tarafından cezalandırılan kişilerden biri de ABD'nin Fly Bağdad'ın faaliyetlerine doğrudan katıldığını söyledi Fly Bağdad Genel Müdürü Beşir Abdülkazim Elwan Şabani oldu.

Öte yandan Fly Bağdad Havayolları, İran'a silah ve dolarlarını kaçırdığını ileri süren herhangi bir kanıt bulunmadığını ileri sürdü. Fly Bağdad, ABD'nin kararına karşı hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.