KCK Ana Davası'nın 11 bin sayfalık gerekçeli kararı açıklandı

KCK Ana Davası'nın 11 bin sayfalık gerekçeli kararı açıklandı

111 kişiye hapis cezası verilen KCK Ana Davası’nda gerekçeli karar açıklandı. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 11 bin 84 sayfalık gerekçeli kararında verilen cezaların gerekçeleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapıldı.

KCK Ana Davası’nın 28 Mart günü görülen karar duruşmasında, 16 kişiye “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçlamasından 21 yıl, 95 kişiye “terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” iddiasıyla 1 yıl ile 18 yıl arasında hapis cezasına verilirken, 43 kişi beraat etti.

Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararı, henüz sanık avukatlarına tebliğ edilmezken, kararın kitaplaştırılmak üzere matbaaya gönderildiği öğrenildi.

Kararda, 21 yıl hapis cezası verilen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in “KCK/Türkiye Meclisi”nde üst düzey görevde olduğu savunuldu. Yüksek’in PKK adına yapılan çalışmaları denetlemek için Diyarbakır’a geldiği öne sürüldü.

‘DTK, ÖCALAN’IN ETKİSİNDE’

9 yıl hapis cezasına çarptırılan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin de KCK yöneticileri ile örgütsel ilişki içinde olduğu iddia edildi. Dicle’nin PKK kurucusu Abdullah Öcalan’ın, etkisi altında bir kongre yapısının oluşturulmasında görev aldığını ileri sürüldü.

“Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis verilen Ahmet Türk’ün, 2012 yılındaki Newroz kutlamalarında PKK’nin amaçları doğrultusunda suçlar işlenmesi ve örgütün propagandasının yapılması için eylem çağrısına katıldığı savunuldu.
 

MİLLETVEKİLLERİNİN YARGILANMASI DEVAM EDİYOR

KCK Ana Davası’nda dosyaları ayrılan HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım’ın yargılamaları ise Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.