KDP ve KYB’den hükümete tam destek

KDP ve KYB, mevcut sorunların çözümü için Kürdistan Bölgesi Hükümetine destek verdiklerini duyurdu. İki parti tam destek verdikleri konu başlılarını da işleyen bir ekonomik tablo, kamu çalışanlarının maaşlarının düzenli ödenmesi girişimleri, milli gelirin bütün toplumsal kesimler arasında dengeli paylaşımı ve eğitim alanına mali destek.

KDP ve KYB’den hükümete tam destek

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) politbüro üyeleri Süleymaniye’de bir araya geldi.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamaya göre, toplantıda 10 Ekim seçimlerinin ardından Irak'taki siyasi durum ile koalisyon hükümeti kurma çalışmaları kapsamında Kürtlerin siyasi hakları ve Kürt partilerinin olası ittifakı gibi konular ele alındı.

Açıklamaya göre, toplantının bir diğer gündemi de tarafların dengeli ve uzlaşıcı bir anayasa için nasıl bir yol haritası izleyecekleri ve hangi esaslar üzerinde ilerleyecekleri oldu.

Toplantıda ayrıca IŞİD’in Kerkük ve diğer tartışmalı alanlardaki olası saldırı girişimleri ele alındı.

Tarafların üzerinde görüş birliğine vardığı bir diğer noktanın da IŞİD’in saldırılarının önüne geçilmesi için güçlü bir işbirliği gerektiği hususu olduğu açıklandı.

KYB Politbüro üyesi İmad Ahmed, görüşmenin çok olumlu geçtiğini ancak Kerkük Valiliği ve Irak Cumhurbaşkanlığı gibi konuları görüşmediklerini söyledi.