Neçirvan Barzani, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland'ı kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, başkent Erbil'de ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Neçirvan Barzani, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuland'ı kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu ve çok sayıda diplomatın katıldığı kabulde, ABD'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, Irak'taki siyasi ve güvenlik durumu, Erbil-Bağdat ilişkileri ve Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum ele alındı.

Irak'taki diplomatik elçiler ile ABD ve koalisyon güçlerinin güvenliğinin korunmasının önemini vurgu yapılan kabulde, Iraklı tarafların bu saldırıları durdurmak için gerekli önlemleri alması gerektiği belirtildi.

Kabulde Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum da ele alındı. Taraflar, Kürdistan Bölgesi'nde ve Irak düzeyinde başta KYB ve PDK olmak üzere siyasi partilerin dayanışma ve anlayış birliği içinde olması gerektiğini belirtti.

Bu bağlamda Başkan Neçirvan Barzani, ilişkilerin karşılıklı anlayışla içerisinde geliştirilmesine dikkat çekti.

Irak il meclisi seçimlerinin de ele alındığı kabulde bölgedeki genel durum, Orta Doğu'daki son gelişmeler, Gazze'deki savaşın sonuçları ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer konular ele alındı. (Kaynak)