"Kerkük'ün statüsüz kalması kabul edilemez"

"Kerkük'ün statüsüz kalması kabul edilemez"
Kerkük’te toplanan ve ortak bir açıklama yapan siyasi parti temsilcileri Kerkük’ün statüsüz kalmasını kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Bugün tüm siyasi parti ve bileşenlerin temsilcileri Kerkük’te toplandı. Toplantı ardından ortak basın açıklaması yapan siyasi partiler Kerkük’ün içinde bulunduğu durumun kabul edilemez olduğunu kaydedildi.

Ortak basın açıklamasında konuşan YNK Kerkük Sorumlusu Aso Mamend, Kerkük’teki tüm siyasi parti ve bileşenlerin Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediğini ifade etti.

 Kürdistan Parlamentosu’nun aktifleşetirilmesi yönünde olumlu adımların atıldığını dile getiren Aso Mamend ‘‘Bu adımlar bizi memnun ediyor’’ dedi.

Aso Mamend Kerkük’ün statüsüz kalmasının kabul edilemeyeceği ve referandum yolu ile kentin statüsünün netleşmesi konusunda partilerin hemfikir olduğunu söyledi.

Kürdistan kenti Kerkük Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan ‘tartışmalı bölgeler’ içerisinde yer alıyor. Irak Anayasası’nın 140. maddesine göre kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde referandum yapılması gerekiyordu. Ancak Bağdat hükümeti  on yılı aşkın bir süredir bu maddeyi uygulamıyor.