Barzani Ulusal Müzesi’nin açılış törenine çok sayıda yerli ve yabancı konuk katılacak

Bugün Erbil’in Soran Özel İdaresi’ne bağlı Barzan bölgesinde Barzani Ulusal Anma Programı düzenlenecek. Barzani Ulusal Müzesi’nin de açılacağı programa Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın yanı sıra yurt dışından da çok sayıda yetkili ve şahsiyet katılacak.

Barzani Ulusal Müzesi’nin açılış törenine çok sayıda yerli ve yabancı konuk katılacak
Foto: Rudaw

Başbakan Mesrur Barzani, Barzani Ulusal Müzesi'nin açılış programına katılmak üzere Erbil’e gelen konukların onuruna akşam yemeği verdi.

Başbakan Barzani burada yaptığı konuşmada, "Sizler Kürdistan'ın dostlarısınız. Yarın, tarihimizin bir bölümünü sergileyecek bir müze açma fırsatımız olacak. Bugün burada bulunan çoğunuzun inşa etmemize yardımcı olduğu bir tarih. Sizler de bu tarihin bir parçasısınız” ifadelerini kullandı.

Programa katılmak üzere Erbil'e gelen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "Burada olmaktan çok mutluyum. Erbil'i seviyorum, Kürdistan'ı seviyorum" dedi.

Erbil'e üçüncü kez geldiğini belirten Hidalgo, "Biz, Erbil ve Paris birlikte çalışıyoruz. Erbil artık Frankfurt belediye başkanları ağının bir parçası ve diğer belediye başkanlarıyla sık sık birlikte çalışıyoruz ve ilişkimiz çok güçlü" diye konuştu.

Yemen'in Irak Büyükelçisi Hızır Ahmed, “Yemen olarak Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere Irak'ın geneli ile ilişkilerimiz var. Burada okuyan çok sayıda öğrencimiz var. Geçmişte Yemen'de çok sayıda Kürt vardı. Eğitimde ve diğer birçok alanda Yemen'e büyük ölçüde hizmet ettiler” dedi.

Kanada’nın Irak Büyükelçisi Gregory Galigan da, "Erbil'e ve Irak Kürdistan Bölgesi'ne gelmekten her zaman mutluluk duydum. Kanada'nın uzun yıllardır burada bir ofisi var ve çalışmalarımızı ve meslektaşlarımızı görüyorum" diye konuştu.

Bugün Barzan’da düzenlenecek olan programa Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın yanı sıra yurt dışından da çok sayıda yetkili ve şahsiyet katılacak.