Kürdistan trend topic oldu

Kürdistan trend topic oldu

Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin bugün yaptığı Türkiye ziyareti sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi sosyal medyada büyük yankı buldu.

Kurdistan24'ün çektiği, Kürdistan bayrağının dalgalandığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından sosyal medyada Kürdistan başlığı Türkiye gündeminin ikinci sırasında yerleşti.

Başlık altında paylaşım yapan kullanıcıların birçoğu Türkiye-Kürdistan ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyetlerini dile getirirken, Kürdistan24 kanalına konuşan Gazeteci Yazar İlhami Işık, konuyla ilgili, "Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi büyük bir jest. Bu, Türkiye'nin Sayın Mesut Barzani'ye ve Kürdistan'a jestidir.” İfadelerini kullandı.

Barzani'nin ziyaretini değerlendiren yazar ve gazeteciler Barzani'nin bu ziyaretinin önemine dair yaptıkları değerlendirmelerde özellikle Kürdistan bayrağının göndere çekilmesini Kürdistan-Türkiye ilişkilerinde realist bir yaklaşımın hakim olması olarak yorumladı. Habertürk Gazetesi Dış Haberler Müdürü Özcan Tikit de ziyaretin önemine değinerek,” Türkiye artık Kürdistan'a yönelik politikasında romantizmden vazgeçerek realist bir yaklaşım sergiliyor.” diye konuştu.