KDP’den Iraklı siyasi taraflara çağrı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), başta seçimi boykot edenler olmak üzere tüm Iraklı siyasi taraflara 10 Ekim'de yapılacak erken seçimlere katılma çağrısında bulundu.

KDP’den Iraklı siyasi taraflara çağrı

Irak’ta önceki genel seçimlerde birinci çıkan Şii dini lider Mukteda es Sadr’ın desteklediği Sairun Hareketi ve birlikte hareket ettiği 24 oluşum 10 Ekim’de yapılması beklenen erken genel seçimden çekilme kararı almıştı.

Sadr'la birlikte aralarında Irak Komünist Partisi, eski Başbakan İyad Allavi’nin  Minber el-İraki Hareketi, Salih el-Mutlak liderliğindeki Ulusal Diyalog Cephesi, Saad Asım el-Cenabi liderliğindeki Cumhuriyetçi Birlik’in de bulunduğu hareketler de çekilme kararı aldı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, seçimden çekilme kararı alan taraflara çağrıda bulunarak kararlarını gözden geçirmelerini istedi.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Muhammed, Irak’taki protesto gösterilerinde halkın çoğunlığunun ülkenin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların çözümü için seçim talebinde bulunduğunu hatırlattı.

Mahmud Muhammed, krizlerin çözümü ve Iraklıların taleplerinin karşılanması için erken seçimde karar kılındığını belirterek, buna rağmen siyasi aktörlerin bazılarının seçime katılmama kararı aldığını hatırlattı.

Muhammed, “Partimizin görüşü, seçimlerin tüm tarafların katılımı ile gerçekleşmesi yönünde. Biz bunu çözüm için bir kapı ve Irak halkının taleplerinin gerçekleştirilmesinin yolu ve yine siyasi sürece destek olarak görüyoruz” dedi.

Sadr Hareketi ve diğer 26 oluşuma “seçime katılmama kararını bir kez daha gözden geçirme” çağrısında bulundu.