"Kürdistani bölgelerde Araplaştırma çalışmaları yeniden başladı"

"Kürdistani bölgelerde Araplaştırma çalışmaları yeniden başladı"

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, başbakanın erken seçim tarihini açıklaması ardından Kürdistan İdaresi Dışındaki Bölgelerde Araplaştırma çalışmalarının yeniden  hız kazandığını söyledi.

KDP.info’ya konuşan Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, Irak başbakanın 2021’de erken seçim olacağını  kararlaştırması ardından Kürdistani bölgelerde Araplaştırma çalışmalarının yeniden güçlü bir şekilde başladığını söyledi.

Beşir Hedad bu çalışmaların amacının, Arapların Kürdistani bölgelerdeki oy oranın yükseltilmek olduğunu dile getirerek, bu şekilde Kürtler ve diğer bileşenlere karşı seçimde zafer kazanarak bölgenin demografyasının değiştirilmek istendiğini kaydetti.

Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi hükümetine bu konuyu görüşmüzakere etmek için Bağdat’ta bir görüşme yapılması çağrısı yaptığını hatırlatan Haddad, Araplaştırma çalışmalarının önün alınması, Peşmerge Güçleri’nin bölgeye yeniden dönerek Irak güvenlik güçleri ile ortak güvenlik oluşturulması konusunun hızla çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, bu konuda hızla bir çözüm geliştirilmez ise Kürtlerin büyük zarar göreceği uyarısında bulundu.