Kürt köylerine saldırının ardından Peşmerge Kerkük’e doğru harekete geçti

Kerkük’ün Pelkane köyünde Kürtlere yönelik ithal Araplarca yapılan saldırıların ardından Peşmerge güçlerinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Kürt köylerine saldırının ardından Peşmerge Kerkük’e doğru harekete geçti
Dün, küçükbaş hayvanlarını Kerkük’ün Sergeran nahiyesine bağlı Pelkane köyünde Kürtlere ait arazide otlatıp Kürt çiftçilere saldıran bir grup ithal Arap'la Kürt çiftçiler arasında kavga çıkmış, 10 kişi yaralanmıştı.
 
Rudaw ajansının yer verdiği haberine göre yaşanan saldırıların ardından bugün bölgeye Peşmerge güçleri gönderildi.
 
Konuya ilişkin konuşan Batı Kerkük'teki Peşmerge 5. Cephe Komutanı Nuri Heme Eli, bu güçlerin bölgede baskıya maruz kalan vatandaşları korumak için kaydırıldığını söyledi.
 
Peşmerge komutanı, bölgede gerilimin düşürülmesi ve asayişin sağlanması için Irak güvenlik güçleri ile koordine halinde olduklarını aktardı.
 
Öte yandan dünkü olayların ardından kalabalık bir grupla Sergeran’a gelen ithal Araplara güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi.
Ayrıca olaya ilişkin konuşan Sergeran Kaymakam Vekili Abdulmuttalib Necmeddin, “Akşam saatlerinde pazar yerinde duran Kürt gençler ve Araplar arasında sözlü sataşma yaşandı. Daha sonra Araplar kalabalık bir grupla geri döndüler ancak polis ve askerler çatışma yaşanmasını önledi” dedi.  
 
Sergeran nahiyesine bağlı Pelkane köyü, Kerkük’ün batısında yer alıyor. İthal Araplar, 16 Ekim 2017 olaylarından sonra birçok kez Kürtlere ait arazilere el koyma teşebbüsünde bulundu.