Mardin'deki çatışmada hayatını kaybeden 2 HPG’linin kimliği açıklandı

HPG, 10 Ekim’de Mardin’de yaşamını yitiren 3 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Mardin'deki çatışmada hayatını kaybeden 2 HPG’linin kimliği açıklandı

PKK’nin askeri kanadı HPG, yaptığı açıklamayla Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Ömeryan bölgesinde düzenlenen operasyonda yaşamını yitiren üyelerinin isimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada, kimlikleri açıklanan HPG’lilerin yaşanan çatışma sonucu yaşamını yitirdikleri aktarıldı.

Hayatını kaybeden HPG’lilerin “İbrahim Tolhildan” kod adlı Batman doğumlu Bilal Şahin ve “Nurhak Dêrik” kod adlı Mardin-Derik doğumlu Ramazan Temel oldukları kaydedildi.

Açıklamada Bilal Şahin’in 2013 yılında, Ramazan Temel’in ise 2015 yılında örgüte katıldığı bilgisine yer verildi.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz Operasyonu” adı verilen, Mardin Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ve korucuların da katıldığı operasyonda 2 PKK’linin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Operasyona ilişkin olduğu belirtilen bir videoya yer veren Yerlikaya paylaşımda “Mardin Nusaybin'de Ömeryan bölgesinde Mardin İl Jandarma Komutanlığımızca gerçekleştirilen Şehit Jandarma Asb.Üçvş. Mehmet Gündüz Operasyonu kapsamında, kahraman komandolarımız ve güvenlik korucu timlerimizle, teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada 2 BTÖ üyesi terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.