Mazlum Abdi ve ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katıldıgı,ENKS-PYNK görüşmelerinin ikinci turu başladı

PYNK bünyesindeki El Wifak (Uzlaşma) Partisi Genel Sekreteri Fevzi Şengali, Rojava’daki taraflar arasındaki birlik görüşmelerinin ikinci turuna geçildiğini söyledi.

Mazlum Abdi ve ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katıldıgı,ENKS-PYNK görüşmelerinin ikinci turu başladı

Rûdaw Radyo’da yayınlanan “Çavê Sêyem” (Üçüncü Göz) programına konuk olan Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) bileşenlerinden El Wifak (Uzlaşma) Partisi Genel Sekreteri Fevzi Şengali, Rojava’daki müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şengali, “Kürt taraflar arasında sürdürülen müzakerelerin ikinci aşamasına geçildi. ENKS ve PYNK temsilcileri arasında ilk toplantı gerçekleştirildi. İkinci toplkantının da yakın zamanda yapılmasına karar verildi” dedi.

Toplantının oldukça olumlu bir atmosferde geçtiğini vurgulayan El Wifak lideri Şengali, taraflar için ortak bir dosya oluşturulduığunu ancak son kararı taraflar adına görüşmeye katılan heyetlerin vereceğini belirtti.

ENKS Genel Sekreterliği üyesi Tahir Hasaf da ikinci tur görüşmelerine geçildiği yönündeki bilgiyi teyid ederek, “Sonuç alınıncaya kadar görüşmeler devam edecek” dedi.

Rûdaw’da yer alan habere göre bugün gerçekleşen görüşmede Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir temsilci de hazır bulundu.

ENKS ve PYNK’nin ikinci turda idari, askeri ve mali konularda müzakere yürütmesi bekleniyor. Taraflar Duhok Anlaşmasını esas alıyor.

Rojava’da taraflar arasındaki ilk görüşmeler ABD’nin öncülüğünde ve DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin çağrısı ile başlamıştı. Abdi ilk başta iki tarafla ayrı görüşmüş ardından taraflar bir araya gelmişti.

Haberin tamamı için tıklayınız.