Mazlum Ebdi, Türkiye'nin saldırılarına ilişkin rakamları açıkladı

Türkiye, Rusya ve ABD üçgeninde 17 Ekim'de varılan ateşkes anlaşmasına rağmen saldırıların devam ettiği raporları gelmeye devam ediyor.

Mazlum Ebdi, Türkiye'nin saldırılarına ilişkin rakamları açıkladı

Türkiye, Rusya ve ABD üçgeninde 17 Ekim'de varılan ateşkes anlaşmasına rağmen saldırıların devam ettiği raporları gelmeye devam ediyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG öncülüğündeki DSG'nin ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmaları ihlal ederek bölgeden çekilmediğini iddia ederken DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi'den cevap niteliğinde bir açıklama geldi.

Ebdi, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve destekledikleri cihatçıları Kuzey Suriye'de saldırılarına devam ediyor ve bu saldırılar her saat başı daha da fazla bölgeyi içine alıyor. Başkan Trump'ın talimatıyla Mike Pence ile varılan ateşkes anlaşması sonrası 182 silah arkadaşımız ve onlarca sivil şehit edildi, 30 bin sivil yerlerinden edildi, 1100 km² alan işgal edildi" ifadesini kullandı.

Ebdi, mesajının devamında kendilerinin ateşkes şartlarına uyduklarının altını çizerek, "Halkımızı ölümlerden ve yerlerinden edilmeden korumak için bizim tarafımızdan tüm ateşkes anlaşması taahütleri yerine getirildi. Başarılı terörle mücadele programımız ve ortak operasyonlarımız IŞİD yenilgisinin devam etmesini sağlamak için yeniden başlatıldı ve şu anda petrol alanlarını Amerikan kuvvetleri ile koruyoruz" dedi.

Mazlum Ebdi: Bay Roebuck haklı ama ABD hâlâ bu güce sahip

Bu arada, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey'nin yardımcısı William V. Roebuck’ın Trump yönetimini, Türkiye’nin kuzey Suriye’deki saldırılarını engellemek için yeterince çabalamadığını suçlayan bir yazışmasının ortaya çıkmasının ardından Mazlum Ebdi’den yanıt geldi.

Mazlum Ebdi, ABD’li üst düzey diplomat Roebuck’ın “haklı” olduğunu belirterek, ABD’nin halen Türkiye’nin saldırılarını durdurabilecek güce sahip olduğunu ifade etti.

Ebdi, Twitter hesabından ABD’li diplomat William V. Roebuck’ın Trump yönetimini Türkiye’nin saldırılarını engellemek için yeterince çabalamadığı yönündeki suçlamalarını içeren yazışmasını yayınlanan New York Times gazetesinin haberini paylaştı.

Ebdi, “Bay Roebuck haklı ve mantıklı bir analiz sunuyor. ABD, Kuzeydoğu Suriye’de Türkiye’nin saldırılarını önleyebilirdi ve hâlâ onu durdurabilecek güce sahip” ifadelerini kullandı.