Mazlum Kobane'den ABD-DSG ortak operasyonuna dair yeni açıklama

Mazlum Kobane'den ABD-DSG ortak operasyonuna dair yeni açıklama

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ve ABD'nin ile ortak istihbarat çalışması sonucu IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin öldürüldüğü şeklindeki ABD Başkanı Donald Trump ve DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane açıklamalarda bulunmuştu. Mazlum Kobane sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yeni açıklamada operasyona ilişkin "Bu harika çalışmaya katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Çok büyük şeyler oluyor” açıklamasının ardından YPG’nin öncülüğündeki DSG Mazlum Kobanê  twitter hesabı üzerinden Arapça yaptığı paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri ile ortak istihbarat çalışması sonucunda başarılı tarihi bir operasyon yaptık” açıklamasını yaptı.

ABD medyasında geniş yer bulan haber sonrası DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane sosyal medya üzerinden bir açıklama daha yaptı.

Kobane, "Beş ay önce, bir istihbarat çalışması ve ortak bir operasyon sonucu terörist Ebu Bekir El Bağdadi'yi ortadan kaldırana dek tam bir kovuşturma yapıldı. Bu harika çalışmaya katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz." dedi.