Peşmerge'ye 'terörist' diyen Fatih Portakal'dan geri adım: Dil sürçmesi oldu!

Peşmerge'ye 'terörist' diyen Fatih Portakal'dan geri adım: Dil sürçmesi oldu!

FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal ana haber bülteninde küstah bir yorumda bulunarak Peşmerge Güçleri için “terörist” benzetmesi yapmıştı. Yaşanan bu gelişme Kürt halkı tarafından asla kabul edilemez bir durum olarak benimsenmiş ve sosyal medyada tepkilere neden olmuştu. Yaşanan gelişmeler üzerine açıklama yapan Fatih Portakal olayın “dil sürçmesi” olduğunu savundu.

Fatih Portakal, canlı yayında Kızıltepe üzerinden Kobane’de terör örgütü IŞİD’e karşı savaşa giden Peşmerge Güçleri’ni örnek göstererek, “terörist” demişti. 

Rûdaw’ın “Peşmerge hakkında kullandığınız ifade kasten mi yoksa yanlışlıkla bir dil sürçmesi mi olduğu” şeklindeki soruya Portakal şu şekilde yanıt verdi:

“O tarihlerde Barzani’nin peşmergesi (tabi eğer içine PKK’lı teröristler karışmadıysa, çunkü o süreçte bu olasılığın olabileceğini hatırlıyorum) Tükiye’nin izniyle sınırı geçmişti. PKK/PYD’yi kastettim tabiki. Daha sonra peşmerge dedim diye hatırlıyorum zaten. Canlı yayında oluyor böyle sürçmeler. Artık o kadar çok terör, terörist kelimeleri kullanıliyor ki bu coğrafyada ve dolayısıyla haber bülteninde kafa da dil de karışıyor.”