Reuters'tan gündemi sarsacak yeni iddia: Bağdadi'nin cesedi ABD'nin elinde

Reuters'tan gündemi sarsacak yeni iddia: Bağdadi'nin cesedi ABD'nin elinde

ABD ve Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) dün gece IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesi için İdlib'de düzenlediği ortak operasyonun yankıları devam ederken, İngiliz haber ajansı Reuters son dakika olarak yeni bir iddia geçti. Ajans, El Bağdadi'nin cesedinin ABD birlikleri tarafından operasyonun düzenlendiği bölgeden alındığını duyurdu.

IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin İdlib'de ABD ve DSG'nin düzenlediği ortak bir operasyonda öldürüldüğü iddia edildi.

Dünya, Bağdadi haberlerini konuşurken, Ebubekir El Bağdadi operasyonuna ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters haber ajansı Bağdadi'nin cesedinin ABD askerlerinin elinde olduğunu bildirdi.

Operasyonda gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına aldı. Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler bölgeden ayrıldı. Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti. Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen unsurlar yere indirildi. Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü.

Mazlum Kobane: ABD ile tarihi bir operasyon yaptık

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobane, “ABD ile ortak istihbarat çalışması sonucu tarihi bir operasyon” yaptıklarını açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "5 ay önce alınan istihbaratla yapılan ayrıntılı kovuşturma sonunda terörist Ebu Bekir El Bağdadi'yi ortadan kaldırmak için ortak operasyon yapıldı. Bu harika çalışmaya katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın Açıklaması Bekleniyor

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan, "Kısa süre önce çok büyük bir şey oldu" mesajını paylaşmıştı. Trump'ın bugün Türkiye saatiyle 16.00'da önemli bir açıklama yapacaği bilgisi duyuruldu.