Trump: Kürtler istihbarat sağladı, Bağdadi öldürüldü

Trump: Kürtler istihbarat sağladı, Bağdadi öldürüldü

ABD Başkanı Donald Trump, Bağdadi’nin bir tünelde kendini patlatarak öldürdüğünü söyledi.

“Operasyonda Bağdadi’nin yanında olan 3 çocukta öldü” diyen Trump, “Irak, Türkiye, Rusya ve Suriye Kürtlerine teşekkür ederim” dedi.

Trump, bu ölümün İŞİD’in sonlanması anlamına geldiğini belirterek, “Kürtler bize istihbarat sağladı. Türkiye oraya gittiğimizi biliyordu” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, “IŞİD'in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü. ABD personeli harikaydı, hiçbir personelimizi kaybetmedik. IŞİD'in eylem planlarına ilişkin bilgilere ulaştık” dedi.

Trump'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Halkımızla ilgili, dünyayla ilgili çok kötü şeyler söylüyordu. El Kaide'nin başına geçmesi bekleniyordu. Bağdadi yıllardır kaçıyordu. IŞİD'in eylem planlarıyla ilgili bilgilere ulaştık.

Operasyon kusursuzdu. Diğer bazı ülkelerin ve kişilerin yardımlarıyla gerçekleşti. Irak, Rusya, Türkiye, Suriye Kürtlerine teşekkür etmek istiyorum.

Sürekli yer değiştiriyordu. Operasyon kusursuzdu. İzledim. Çok temizdi. Nasıl izlediğimi söylemek istemiyorum. Rusya bize harika davrandı. Rusya harikaydı, hava sahasını bize açtı. Harika bir işbirliği geliştirdik. Ne yaptığımızı bilmiyorlardı.

Kürtler bize istihbarat bilgi verdi. Harikaydılar. Türkiye bizim oraya gireceğimizi biliyordu. Onlar da harikaydı. Ateş etmediler. Onlar da harikaydı. Biz de onlara karşılık verebilirdik. Onları ortadan kaldırabilirdik. Çok kötü şeylar olabilirdi. Ama olmadı. Bize ateş ateş açanlar ortadan kaldırıldı.

İnterneti dünyadaki çoğu kişiden daha iyi kullanıyorlar. Sadece Donald Trump onlardan daha iyi kullanıyor. Onun peşinden gidenlere bunu göstermemiz gerekiyordu. O bir kahraman değil, bir korkaktı. Girdiği tünelin çıkmaz olduğunu biliyordu. 3 yıldır onu arıyordum. Çok başarılı istihbarat çalışması yapıldı. Bu operasyon 2 hafta önce başladı."

Bu operasyon iki hafta önce başladı. Onu belli bir yerde bulacağımızın farkındaydık. Çok iyi insanlarla birlikte çalıştık. Oldukça zeki insanlardı. Çok hızlı bir şekilde yer değiştiriyor ve elinde çok yüksek miktarda nakit var. Ona göre plan yapmanız gerekiyor.

En sonunda teyit aldık ve oraya da giriş yaptığımızda çok fazla saldırıyla karşılaştılar.

Önümüzdeki 24 saat içinde kaç kişi olduklarını da açıklayacağız. Tünele girdiğimizde köpeğimiz yaralandı.

Ruslara haber verdik. Onlar da 'bize söylediğiniz için çok teşekkür ederiz' dediler. Onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı. Ancak neden girdiğimizi bilmiyorlardı.

Bilgi, hiçbir ülkede bizim ülkemizdeki kadar hemen yayılmıyor.

Washington tam bir sızıntı makinası. Gizli tutuldu, hiçbir sızıntı olmadı. Sadece bunu bilen birkaç kişi vardı. Çok az kişinin haberi vardı operasyondan.”