DSG ve Rus askeri konvoyu karşılaştı

DSG ve Rus askeri konvoyu karşılaştı

Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakata göre YPG’nin öncülüğünde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG) 30 km güneye çekilmesi gerekiyor. 

North-Press Agency tarafından paylaşılan görüntülerde çekilme süreci süren DSG, Rus askerî konvoyuyla karşılaştı. 

North-Press Agency’ye göre Ayn Issa kasabasından doğuya, Til-Temir kasabasına doğru giden Rus askeri konvoyu Türkiye sınırından çekilen DSG ile kesişti.

DSG de bugün Türkiye’nin saldırılarının durması amacıyla Soçi anlaşmasının uygulanması sonucuna vardıklarını duyurmuştu.

Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim’de imzalanan Soçi Anlaşması’na dair yazılı açıklama yapan DSG, Soçi Anlaşmasının kabul edilmeyen bazı maddeleri üzerinde yürütülen tartışmalar neticesinde Türkiye’nin saldırılarının durması amacıyla anlaşmasının uygulanması sonucuna varıldığını belirtti. 

Açıklamada “Demokratik Suriye Güçleri olarak, halkın ve bölgenin kazanımlarını savunmaya olan bağlılığımızı tekrarlıyor, Rusya Federasyonu’nu kendi sorumluluklarına sahip çıkmaya ve Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile Şam’daki merkezi hükümet arasında yapıcı bir diyalogun temelini oluşturmaya çağırıyoruz” denilmişti.