Blinken’dan Türkiye’ye operasyon tepkisi: Bölgeyi istikrarsızlaştırır!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye’nin Rojava’ya düzenleyeceği operasyonun bölgeyi istikrarsızlaştıracağını söyledi.

Blinken’dan Türkiye’ye operasyon tepkisi: Bölgeyi istikrarsızlaştırır!

Blinken, NATO müttefiki Türkiye'yi Suriye'ye yönelik bir askeri operasyona karşı uyardı ve bunun bölgeyi riske atacağını kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Blinken, "En büyük endişemiz, herhangi bir yeni saldırının bölgesel istikrarı baltalayacağı (ve) kötü niyetli aktörlere istikrarsızlığı kullanma fırsatları sunacağıdır” dedi.

Blinken ayrıca; Ukrayna'nın ABD'ye Rusya içindeki hedeflere karşı yeni uzun menzilli silahlar kullanmayacağına söz verdiğini de söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Blinken, "Ukraynalılar bize bu sistemleri Rus topraklarındaki hedeflere karşı kullanmayacaklarına dair güvence verdiler” diye konuştu.

ABD Yönetiminden dün yapılan açıklamada, Ukrayna'ya aynı anda birden fazla hassas güdümlü füze fırlatabilen Himars çoklu fırlatma roket sistemi de dahil olmak üzere gelişmiş füze sistemleri sağlayacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Washington ile Moskova arasında daha büyük çatışma riskleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

Blinken de "Basitçe söylemek gerekirse, gerginliğin tırmanmasını önlemenin en iyi yolu, Rusya'nın başlattığı saldırganlığı ve savaşı durdurmasıdır. Bunu yapmak tamamen kendi elindedir” dedi.

Antony Blinken, Ukrayna'nın ABD'ye Rusya içindeki hedeflere karşı yeni uzun menzilli silahlar kullanmayacağına söz verdiğini söyledi.