Mesrur Barzani: Firset Sofi’nin vefatı büyük bir kayıp

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil Valisi Firset Sofi’nin vefatının, Kürdistan Bölgesi Hükümeti için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Mesrur Barzani: Firset Sofi’nin vefatı büyük bir kayıp

Başbakan Mesrur Barzani, yakalandığı yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle bu sabah 42 yaşında hayatını kaybeden Erbil Valisi Firset Sofi için bir taziye mesajı yayımladı.

Mesajında, “Erbil halkına ve Kürdistan Bölgesi’ne sadakati ve heyecanından yakinen haberdardım, bu yüzden vefatından büyük üzüntü duydum” ifadesini kullanan Başbakan, şunları dile getirdi:

“Erbil Valisi Dr. Firset Sofi’nin vefat haberini derin bir üzüntüyle almış bulunuyoruz. Dr. Firset vatansever, vefakar ve uyumlu bir insandı. Bütün yaşamını ulusu ve halkına adadı ve bütün görev ve sorumluluklarında, parlamenterlik döneminde ve sonrasında reform sürecinin etkili bir ismiydi. Özellikle Erbil Valisi olarak görevlerini sadakatle yerine getiriyordu. Erbil halkına ve Kürdistan Bölgesi’ne sadakati ve heyecanından yakinen haberdardım, bu yüzden vefatından büyük üzüntü duydum.

Bu acı günde, vatansever ailesine, Kürdistan halkına ve özellikle Erbil vilayetine taziye dileklerimizi iletiyoruz. Yüce Allah ruhunu cennetiyle şad etsin, hepimize sabır ihsan etsin.

Dr. Firset Sofi’nin anıları ve duruşu her zaman yaşayacaktır.”