Mesrur ​​Barzani: Hedefimiz her özel sektör çalışanına sosyal güvence sağlamaktır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü'nü ziyaret eden Başbakan Mesrur Barzani, hükümetin tüm özel sektör çalışanlarını sosyal güvenlik sistemine dahil etmek istediğini söyledi.

Mesrur ​​Barzani: Hedefimiz her özel sektör çalışanına sosyal güvence sağlamaktır

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani bugün başkent Erbil’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek sosyal güvenlik işlerinin yeniden düzenlenmesi ve arşivlerin dijitalleştirilmesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Kürdistan Bölgesi Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Kwestan Muhammed ve bakanlık yetkililerle görüşen Barzani, daha sonra dairenin birimlerini gezdi.

Projenin özel sektör çalışanlarına daha fazla hizmet verebilmek için uygulandığını belirten Başbakan Barzani, “Bu dosyaların farklı yerlerde olduğunu ve bir dosya üzerinde çalışmanın uzun zaman aldığını gördük. Amacımız, hükümetin ve vatandaşların işini kolaylaştıracak şekilde tüm bu belgeleri dijital ortama aktarmak” dedi.

Barzani, “Hükümet, özel sektördeki tüm işçilerin sosyal güvenlik sistemine kayıtlı olmasını hedefliyor.  Bu, hükümetin istihdam yaratmasına ve vatandaşların özel sektöre yönelmesine yardımcı olacaktır. Gelecekte haklarının korunduğundan emin olmak için hepsinin kamu sektörüne başvurmasına gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

Özel sektör çalışanlarının yüzde 10'unun sosyal güvenceye kavuştuğunu belirten Barzani, özel sektör çalışanlarının sosyal güvenlik sistemine dahil edilerek güvence altına alınmasının emeklilik haklarını da garanti altına alacağını kaydetti.

Başbakan Barzani, sosyal güvenlik adına toplanan paranın vergi olmadığını ve sadece özel sektörde çalışanların geleceğini garanti altına almayı amaçladığını söyledi. /Rudaw