Sidekan sınırında PKK ile TSK arasında şiddetli çatışma!

Erbil’in Sidekan kasabasının sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Sidekan sınırında PKK ile TSK arasında şiddetli çatışma!

Sidekan Nahiye Müdürü İhsan Çelebi, dün gece Dêl Dağı’nın Helkeran köyü yamaçlarında PKK ile TSK arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Rûdaw’a açıklamalarda bulunan İhsan Çelebi, "Gece saat 01:00 sıralarında bir grup PKK’li Dêl Dağı’nda konuşlu bulunan Türk askerlerine saldırdı. Saldırıya karşılık veren askerlerle PKK’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı" bilgisini verdi.

Çelebi, çatışmaların 3 saat kadar devam ettiğini her iki tarafta da ölü ve yaralıların olduğunu belirterek, “Helkeran köyü yakınlarında 4 PKK’linin cenazesinin yerde kaldığı, çatışmalarda yaralanan ve ölen askerlerin ise 3 helikopter ile bölgeden taşındığı bilgisini edindik" dedi.  

TSK ile PKK arasındaki çatışmalardan dolayı bölge halkının da büyük zarar gördüğünü dile getiren Çelebi, “Çatışmalarda köylülerin bazı hayvanları telef oldu ve bazı evlerde hasar meydana geldi” diye konuştu.

Ayrıca Sidekan Nahiye Müdürü İhsan Çelebi açıklamasının devamında, çatışmaların durduğunu ve bölgede hayatın normale döndüğünü belirtti.

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı resmi sayfasında yapılan açıklamada, “Irak'ın kuzeyindeki teröristleri inlerinde basmaya devam ediyoruz. Pençe-1’de 4, Pençe-Kilit’te 3 ve Pençe-Kaplan bölgesinde 2 olmak üzere toplam 9 PKK’lı terörist, Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi” ifadelerine yer verildi.

Pençe-1’de 4, Pençe-Kilit’te 3 ve Pençe-Kaplan bölgesinde 2 olmak üzere toplam 9 PKK’lı terörist, Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi.

Operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor.