'ABD, Türkiye'nin Ayn İsa'ya girmesine izin vermeyecek'

Siyasi gözlemci ve avukat Ferhad Baqir Türkiye’nin Ayn İsa’ya saldırısı hakkında konuştu. Baqir “ABD’nin Türkiye’nin Eyn İsa’ya girmesine müsaade etmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

'ABD, Türkiye'nin Ayn İsa'ya girmesine izin vermeyecek'

Ferhad Baqir Kobani’den K24 haber bültenine katılarak Ayn İsa’ya yönelik tehditler hakkında konuştu.

Ferhad Baqir konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

”Söz konusu saldırı Türkiye’nin stratejisi olduğu anlamına gelmiyor. Bu daha çok Rusya’nın stratejisi ve Fırat’ın doğusunda etkili olma isteğidir. Ayn İsa Suriye’de önemli bir nokta, burası Suriye’nin batı ve doğusunu birbirine bağlıyor. Suriye’nin bütün petrol ve ticaret yolları buraya bağlı.”

Baqir şöyle devam etti:

”Rusya, Türkiye’yi savaşa koyarak Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ve bölgesel güçler üzerinde etkili olmak ve yine Rusya gelecekte daha çok sözünün geçmesini istiyor. Bu yüzdendir ki Rusya, DSG’ye baskı uygulayarak Ayn İsa’yı Suriye rejimi ve Rusya askeri noktalarına teslim etmesi için zorluyor. Rusya, Türkiye’nin savaşa girmesi için tahrik ediyor. Lakin Türkiye zaman, mevcut güçler ve jeopolit sebepler nedeniyle Ayn İsa’yı ele geçiremeyecektir.”

Siyasi gözlemci ve avukat Ferhad Baqir konuşmasını son olarak şu şekilde sürdürdü:

”Amerika’nın Türkiye’nin Ayn İsa’yı ele geçirmesine müsaade edeceğini sanmıyorum. Çünkü Ayn İsa çok önemli bir yer. Ayn İsa’yı ele geçiren Reqa, Kobani’yi ele geçirmiş olur ve Suriye’yi iki parça yapıyor.”