Mesrur Barzani ve Mike Pompeo telefonda görüştü

Başbakan Mesrur Barzani ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde bölgesel güvenlik konuları ile bütçe konusunun ele alındığı bildirildi.

Mesrur Barzani ve Mike Pompeo telefonda görüştü
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Cale Brown tarafından, Başbakan Mesrur Barzani ve Mike Pompeo görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
 
Açıklamada, "Bakan Pompeo, Bağdat yönetimi ile Erbil yönetimi arasında bütçe mutabakatına varılmasına yönelik çabaları takdir etti ve tarafları adil bir sonuca bağlı kalmaya teşvik etti" ifadesi kullanıldı.
 
Mesrur Barzani ile Pompeo’nun bölgesel güvenlikle ilgili meseleleri ele aldıkları belirtilen açıklamada, Başbakan ile ABD Dışişleri Bakanı’nın Uluslararası Koalisyon ile Kürdistan Bölgesi ve Irak arasındaki yakın işbirliği konularını da değerlendirdiği kaydedildi.
 
Görüşmenin ABD’nin Bağdat’taki diplomatik misyonlarını Hewlere taşıyacağı iddası olan bir döneme denk gelmesi de siyasi çevreler tarafından ABD’nin Kürdistan Bölgesine olan stratejik  ihtiyacının da işaret olarak kabul edildi.