Afrin, Suriye’den koparılıyor!

Afrin, Suriye’den koparılıyor!

Afrin’in kuzey kesimleri ile Şehba kantonu arasına duvar ören Türkiye, Hatay senaryosunda olduğu gibi Afrin’i kendi topraklarına katmayı hedefliyor.

Türkiye,  Afrin’e yönelik operasyonların başladığı 20 Ocak 2018 tarihinden önce Afrîn ile Türkiye sınırı arasına beton bariyerlerden duvar örmüştü.Türkiye, Efrîn’i kontrolü altına aldıktan sonra, Afrin’in Baliya, Zehre köyleri ile Bilbilê ilçesine bağlı Gir dağına da duvar örmeye başladı. Ayrıca 2019 yılı içerisinde Şêrawa ilçesi ile Şehba arasında duvar örerek, bölgeyle ulaşımını kopardı.

Zorunlu göçe tabi tuttulan Efrîn halkı, kentlerinin Türkiye topraklarına dahil edilmesi girişimlerine tepki gösterdi.

Türkiye'nin Suriye topraklarından çıkmasını istediklerini belirten İdris Eko, Türkiye'nin, Suriye’yi parçalamak ve Afrin’i kendi topraklarına katmak istediğini vurguladı. Zeirê köyünde yaşayan Ebdulrehman Eli de operasyonlara tepki göstererek, “85 yaşındayım. Türkiye sınırı ve Suriye sınırının yerini iyi biliyorum. Ancak operasyonlar sonrası Türkiye, sınırı 800 metre Suriye toprağına doğru getirdi. Türkiye devletinin bir an önce buna bir son vermesini istiyoruz” dedi.

Anha