AB’den Kürdistan Bölgesi’ne 22 milyon Euro yardım

AB’den Kürdistan Bölgesi’ne 22 milyon Euro yardım

Kürdistan Bölgesi’nin Avrupa Birliği (AB)Temsilcisi Dilaver Ajgeyi, AB’nin Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan mülteci ve göçzedeler için 22 milyon euro hibe edilmesine karar verdiğini açıkladı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün düzenlenen AB’nin yıllık toplantısında çıkan karara ilişkin Rûdaw’a açıklama yapan Ajgeyi, “Kürdistan Bölgesi temsilcilerinin de katıldığı AB yıllık toplantısında, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Suriyeli mülteci ve göçzedelere yardım amaçlı 22 Milyon Euro değerinde projelerin hayata geçirilmesine karar verildi” dedi.

Ajgeyi, AB’nin bu hibeyi 2019’un son altı ayı ile 2020 yılının ilk 6 ayında Kürdistan Bölgesi’nde hayata geçirilecek projelere ayırılacağını söyledi.

Brüksel'deki toplantıda krizle mücadele eden ülkelerin durumunun gündeme geldiğini aktaran Ajgeyi, “Irak, Suriye ve Kürdistan Bölgesi gibi ülkeler örnek olarak verildi” diye konuştu.

AB’den Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür

AB Temsilcisi Ajgeyi, AB ülkelerinin temsilcilerinin toplantıda Kürdistan Bölgesi hükümetinin faaliyetlerini övgüyle bahsettiklerini dile getirerek, “İçişleri tarafından kurulan işbirliği ve krizler mücadele merkezlerinin rolüne dikkat çekilerek, AB’nin faaliyet gösterdiği Lübnan ve Ürdün gibi ülkelerin de bu tarz mekanizmayı örnek alabileceklerini söylediler” ifadeleri kullanıldı.