Mesrur Barzani'den mezun öğrencilere: Seçimlere katılıp halka hizmet eden partiye oy vermeniz önemli

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Selahaddin Üniversitesi'nin 43'üncü mezuniyet töreninde mezun öğrencilere seslenerek, "Seçimlere katılıp halka hizmet eden partiye oy vermeniz önemli." dedi.

Mesrur Barzani'den mezun öğrencilere: Seçimlere katılıp halka hizmet eden partiye oy vermeniz önemli

Selahaddin Üniversitesi'nin 43'üncü mezuniyet töreni 11 Ekim 2024’te Erbil'deki Franso Hariri Stadyumunda Başbakan’ın katılımıyla düzenlendi

Törende mezun olan yaklaşık 5 bin öğrenci mezuniyet kepini havaya fırlattı. 

Mesrur Barzani, törende bir konuşma yaptı. Başbakan, konuşmasında mezunları ve ailelerini tebrik etti.

Başbakan ​​Barzani, tüm öğretmenlere teşekkür ederek, "Öğretmenler kriz döneminde eğitimin kesintiye uğramasına izin vermedi ve öğrencilere ders vermeye devam etti, öğrencilerin emeklerini boşa çıkarmadı. Öğretmenlere emeklerinin karşılığını vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı, eğitim seviyesinin iyileştirilmesi ile ilgili olarak, hükümetin elindeki imkanlarla eğitim seviyesini yükselteceğini, üniversitelere ve öğrenci yurtlarına daha fazla önem vermek için her türlü çabayı göstereceğini, eğitim düzeyini her açıdan iyileştirmek için ellerinden her şeyi yapacağını sözlerine ekledi.

Mesrur Barzani, öğrencilere çağrıda bulunarak, "Bu seçim hepimiz için önemlidir. Bu seçimde alınacak her karar ülkemizin kaderini belirleyecektir. Kendi geleceğini kimin yöneteceğine seçmen karar verecektir. Seçimlere katılıp halka hizmet eden partiye oy vermeniz önemli." dedi.

Orta Doğu ve bölgedeki duruma ilişkin olarak da Başbakan şunları kaydetti:

"Genel olarak Orta Doğu ve bölge zor bir süreçten geçiyor, ama biz geçmişte de bu tür durumlarla karşı karşıya kaldık ve üstesinden geldik, bundan sonra sizin varlığınız ve gücünüzle daha iyi bir ülke inşa edebiliriz. Bu ülkenin herkesin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Birlikte Orta Doğu'ya örnek olacak bir ülke inşa edebiliriz. Mezunlar ayrıca kamu ve özel sektörde görev alabilir, istikrar ve ilerici bir Kürdistan'ın yaratılmasında birlikte rol oynayabilirler."

Mesrur ​​Barzani konuşmasının sonunda şunları söyledi:

"Gelecekte daha mutlu ve gelişmiş bir ülkeye sahip olabileceğinize eminim. Hükümet ayrıca size yardım etmeye ve kamu ve özel sektörde iş olanakları sağlamaya devam edecektir."

Selahaddin Üniversitesi 1981 yılında Erbil'de kurulmuş olup Uluslararası Üniversiteler Birliği üyesidir. Üniversitedeki eğitim türü ücretsizdir ve her yıl bilim, edebiyat ve mesleki bölümlerden çok sayıda öğrenci almaktadır.