MSD temsilcisi: Eski ABD Savunma Bakanı'nın Rojava ziyareti çok önemli

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Washington Temsilcisi Sinem Muhammed, eski ABD Savunma Bakanı Christopher Miller’in Rojava ziyaretinin çok önemli olduğunu söyledi.

MSD temsilcisi: Eski ABD Savunma Bakanı'nın Rojava ziyareti çok önemli
Eski ABD Savunma Bakanı Christopher Miller’in 16 Ağustos’ta Rojava'yı ziyaret ettiği bildirildi. Christopher Miller, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve Rojava Özerk Yönetimi yetkilileri ile bir araya geldi.
 
Rojava Özerk Yönetim'e yakın kaynakların bildirdiğine göre, eski ABD’li bakan ve Rojavalı yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmelerde  IŞİD ile mücadele başta olmak üzere Suriye ve Rojava’daki son durumun ele alındı.
 
"Bu ziyaret çok önemli"
 
MSD Washington Temsilcisi Sinem Muhammed ziyarete ilişkin Rudaw'a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rojava’ya saldırılarının arttığı bir dönemde bu ziyaretin çok önemli olduğunu söyledi.
 
Sinem Muhammed  “Eski ABD Savunma Bakanı Christopher Miller’in Rojava ziyareti çok önemli. Çünkü herkesin de bildiği gibi, Rojava ve diğer bölgeler Türkiye’nin saldırı tehdidi altında. Ayrıca Rojava Kürdistanına drone saldırıları devam ediyor. Bu saldırıların nasıl önleneceği konusunun orada gündeme gelmesi çok önemliydi” dedi.
 
Türkiye’nin bölgede sadece Kürtleri değil diğer tüm bileşenleri hedef aldığını belirten Sinem Muhammed sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu saldırılar Araplara, Türkmenlere, Ermenilere ve Süryanilere yönelik de yapılıyor. Hepsi bu bölgede yaşayan topluluklar. Türkiye’nin bu saldırıları bölgenin istikrarını tehlikeye atıyor ve IŞİD’in uyuyan hücrelerinin yeniden aktifleşmesine yol açıyor. Üstelik bu saldırılar IŞİD ile mücadeleyi de olumsuz yönde etkilemektedir.”
 
İstikrar ve huzurun kalmaması halinde bölge halkının yeniden göç etmeye mecbur kalacağını belirten Sinem Muhammed, Avrupa ülkelerinin bu durumu istemediğini kaydetti.