Musul’da yangın faciası:113 kişi öldü yüzlerce yaralı var

Musul’un Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangın nedeniyle en az 113 kişinin öldü, yüzlerce kişinin de yaralandı.

Musul’da yangın faciası:113 kişi öldü yüzlerce yaralı var

Hristiyanların yoğunlukta bulunduğu Hemdaniye (Karakuş) ilçesinde bugün akşam saat 23:00 sıralarında düğün sırasında salonda yangın çıktı.

Hristiyanların yoğunlukta bulunduğu Hemdaniye ilçesinde bugün akşam saat 23.00’de bir düğün salonda yangın çıktı.

Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Ahmed Hamdani, yaptığı açıklamada düğün salonundaki yangında şu ana kadar 113 kişinin öldüğünü yüzlerce kişinin de yaralandığını söyledi.

Ölenler arasında gelin ve damat da bulunuyor.

Hamdani, şu ana kadar 80’den fazla cenazenin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını aktardı.

Yaralıların Musul, Erbil ve Duhok’taki hastanelere kaldırıldığını aktaran Hamdani, “Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz” dedi.

Öte yandan Hemdani’ye Hastanesi hoperlöründen halka çağrı yapılarak, Adli Tıp Kurumu’na başvurmaları ve varsa yakınları teşhis etmeleri istendi.

Yangın esnasında salonda 800 kişi vardı

Görgü tanıkları, havai fişekler nedeniyle çıkan yangın esnasında düğün salonunda 800 kişinin bulunduğunu söyledi.

Öte yandan, Rûdaw TV canlı yayınına bağlanan düğün salonu sahibinin kardeşi Jhony Süleyman, yangının havai fişeklerden değil tavandaki elektrik sisteminden çıktığını söyledi.

Süleyman, yangın anında ağabeyi ve bir yeğeninin de orada bulunduğunu, ağabeyinden hala haber alamadıklarını ancak yeğeninin yaralı kurtulduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, kapı tarafında tavanda başlayan yangının hızla yayıldığını ve tavanın çöktüğünü, bu nedenle içeride kalanların dışarı çıkamadığını aktardı. 

Hayatını kaybedenlerin çoğunun dumandan boğulduğu belirtildi. Ölenler arasında çocuk, yaşlı ve kadınlar da var.

Gelin ve damadın dans ettiği esnada çıkan yangın görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde düğün salonunun tavanından yanan bazı parçalar döküldüğü görülüyor.

Yaralılar Erbil ve Duhok'a nakledildi

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, Hemdaniye’ye çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans gönderildiğini açıkladı.

Bakan Berzenci, Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatı üzerine Erbil’deki hastanelerin yaralıları karşılamaya hazır olduğunu söyledi.

Rûdaw muhabiri Ferhad Dolemeri, ambulansların başkent Erbil’deki Acil Servise yaralı taşıdığını, yaralılar içerinde bulunan bir çocuğun durumunun ağır olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı ilçeye geliyor

Felaketin ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani de Musul Valisi Necim el-Cuburi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin de bölgeye gideceği öğrenildi.